Sakık: Asker-polis taşıyarak iradeyi gasp etmek istiyorlar, sessiz kalmayalım

DEM Parti Milletvekili Sırrı Sakık, taşımalı seçmen olarak getirilen polis ve askerlere dikkat çekerek, halkın iradesini gasp etmek isteyenlere karşı sessiz kalmamaya çağırdı.

YEREL SEÇİM

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Agirî’nin Panos (Patnos) ilçesinde miting düzenledi. İlçe merkezinde düzenlenen mitinge yüzlerce kişi katıldı. Sloganların eksik olmadığı mitingde, “Mutlaka kazacağız” pankartı açıldı. Belediye Eşbaşkan adayları DEM Parti Panos Belediyesi eşbaşkan adayları, Kerem Kırtay, Rojbin Kartal kısa bir konuşma yaptı. Adaylar, kazanacaklarını belirterek, halkı sandıklara davet etti.
Sanatçı Xecê’nin müzik dinletisinin ardından konuşma yapan DEM Parti Milletvekili Sırrı Sakık konuşma yaptı. Sakık, Panos’ta eksikliklerinin olduğunu belirterek, bu eksikliğin mutlaka giderileceğini söyledi. Sakık, “Buraya kayyum atamayarak kıskıca aldılar. Agirî’de AKP var ve oranın hali buradan bin kat daha beterdir. Bunun için yeni seçilecek arkadaşlarımız tüm eksiklikleri giderecekler. Kürt coğrafyası adeta kuşatma altında. Agirî’nin sokakları özel hareketten, polisten geçilmiyor. Siz buna sessiz mi kalacaksınız? Agirî’yi Panos’un iradesini gasp etmeye çalışanlara sessiz mi kalacaksınız. Savaşa mı giriyoruz, seçim mi yapıyoruz belli değil. Bu halkın iradesine saygı duyun. Kürt halkı asla size boyun eğmeyecek, iradesini size teslim etmeyecek” dedi.
Seçime sadece belediye olarak bakmadığını belirten Sakık, “Biz özgürlük ve barış istiyoruz. Ama AKP belediyeyi nemalanmak ve zengin olmak için istiyor. Füzelerin üzerine ismini yazma. Eğer bu ülkede aziz olmak istiyorsan gel barış masasında otur. Kürt halkı ile artık savaşmayın, barışı sağlayın. Ama siz hala füzelerin üzerine isminizi yazıyorsunuz, seçim sonrası savaş ilan ediyorsunuz. Hiç kimse savaş çıkararak tarihi ismini onurlu bir şekilde yazmaz. Biz buradan bir daha barış isteğimizi söylüyoruz” diye konuştu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Şêx Seid için “Hınıslı terörist Said” ifadelerine değinen Sakık, “Sizin atalarınıza terörist diyenlere oy verecek misiniz? Bunlar bizim dilimize, kültürümüze yani her şeyimize düşmandırlar. İki kelime Kürtçe konuşuyoruz ama bilinmeyen dil olarak tutanaklara geçiyor. Bize kızabilir, küsebilirsiniz ama bu büyük davaya sırtınızı dönemezsiniz. Sizin buna hakkınız ve hukukunuz yok. Büyük bir mücadeleden geliyorsunuz her birinizin evinde ağlayan resimler var. Siz gidip başka yere oy veremezsiniz. Zilan işte hemen yanıbaşınızda. Siz bu katliamı unuttunuz mu? Vali ve devletin tüm kurumları AKP-MHP için çalışıyor. Hiç şüpheniz olmasın ki Kürt halkına düşmanlık edenlerin hepsini yeneceğiz” dedi.
Agirî’den 55 bin kişinin yurt dışına gittiğini söyleyen Sakık, “Hiçbiri bu kentin çukur yollarından değil, zulümden kaçtılar. AKP’nin politikası zaten göçertmek. Bunlara iyi bir cevap vermemiz gerekiyor. Panos halkı büyük bir bedel verdi 40 yıllık kavgada milim geri atmadı. Yine adaylarına sahip çıkacağını ve bu seçimden zaferle çıkacağına inanıyorum. Arkadaşlarımız bu halkın iradesi olacaktır. Seçimden sonra Agirî’yi pilot kent ilan ederek, tüm sorunlarını çözeceğiz. Tüm kentlerimizi kuşatan asker ve polislere ders vermek için sandık başına gidin. Ey aşiretler bugün onur ve onlara cevap verme günüdür” diye konuştu.
Miting kilamlar eşliğinde çekilen halaylarla son buldu.

 
DÛTAX
Öte yandan, DEM Parti Dûtax (Tutak) İlçe Örgütü, Kağızman Caddesi'nde halk buluşması düzenledi. Halk buluşmasına, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Bedran Öztürk, DEM Parti Agirî Milletvekili Heval Bozdağ, Sırrı Sakık, Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri ve yüzlerce kişi katıldı. Kitle DEM Parti Dûtak İlçe Örgütü önünden alana kadar yürüyüş gerçekleştirerek, “Bijî Berxwedana Zindana” sloganı attı, “DEM gelir devran döner” pankartını açtı.
Alanı dolduran kitleye seslenen DTK Eşbaşkanı Bedran Öztürk, “Türkiye halklarıyla birlikte uzun yılladır yaşıyoruz. Bizim Türkiye haklarıyla bir sorunumuz yoktur. Bizim meselimiz bizi inkar eden, yolsuzluk yapan ve bizi hiçe sayanlaralardır. Buradan Türkiye halklarına sesleniyoruz; son 9 yıla bir bakın. En çok Türklükten bahsedenlere bir bakın derim. Bu zihniyet Türkler başta olmak üzere Türkiye halkların en çok zarar veren zihniyettir. Çetelerle fotoğrafları olan onlardır. Sonra gelip Türklük üzerinden bize ders vermeye çalışıyorlar. Bunu da Türkiye hakları adına yapıyorlar. Bu durumu kimse kabul etmemesi lazımdır. Hepimizin bu duruma tepki göstermesi lazım. Hepsi demokrasiden yana nutuk atıyor ama mesele Kürt ve Kurdistan olunca demokrasi birden rafa kaldırılıyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından buluşma sona erdi.